TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10

TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance

Please find the below questions and answers with solutions. You will get all the Class 11 Chapter 10 accounts solutions from this post.

Question 1.
Prepare a Trial Balance with the following information:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q1
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q1

Question 2.
Journalise the following transactions , post them into Ledger and prepare a Trial Balance:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q2
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q2.1
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q2
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q2.1
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q2.2
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q2.3
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q2.4

Question 3.
​Prepare the Trial Balance of Ankit as on 31st March, 2018. He has omitted to open a Capital Account:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q3
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q3

Question 4.
Prepare a Trial Balance from the following items:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q4
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q4

Question 5.
The following are the balances extracted from the books of Mr. A. Mukhopadhyay. Prepare a Trial Balance as on 31st March, 2018:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q5
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q5

Question 6.
From the following information, prepare a Trial Balance of M/s. Prayag for the year ended 31st March, 2018:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q6
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q6

Question 7.
​Following are the Ledger Balances of Sri Paul on 31st March, 2018:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q7
You are required to prepare Trial Balance as on 31st March, 2018.
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q7
Note: The net balances for Sundry Debtors, Sundry Creditors and Plant and Machinery is recorded in the above Trial Balance.

Question 8.
From the following balances extracted from the Ledger of Sri Narugopal, prepare Trial Balance as on 31st March, 2018:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q8
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q8

Question 9.
From the following Ledger account balances extracted from the books of R.J. Gupta, prepare a Trial Balance as on 31st March, 2018:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q9
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q9

Question 10.
Following Trial Balance is given but it is not correct. Prepare correct Trial Balance.
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q10
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q10

Question 11.
Redraft correctly the Trial Balance given below:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q11
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q11

Question 12.
Correct the following Trial Balance:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q12
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q12

Question 13.
Prepare a correct Trial Balance from the following Trial Balance in which there are certain mistakes:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q13
Solution:
TS Grewal Accountancy Class 11 Solutions Chapter 10 Trial Balance Q13
Cost of Goods Sold = Opening Stock + Purchases

 

Updated: November 3, 2019 — 12:50 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *